Brezplačna dostava pri nakupu nad 40€

domači ajvar zeleni

Domači ajvar zeleni

Neto količina: 370 ml

Sestavine: zelena špic paprika, gorčica, sol, vinski kis, sladkor, olje, sončnično

3,90 

Najnižja cena v zadnjih 30. dneh: 3,90 

Domači ajvar zeleni

Domači ajvar zeleni, kot ga imenujemo je postal kar stalnica v naši ponudbi, čeprav je nastal malo po naključju smo bili vsi presenečeni nad okusnostjo, sploh ker je njegov rdeči brat tako dober, da ga kar težko uloviš.

Zakaj po naključju? Bilo je leto, ko so se nam zelo slabo zorele rdeče paprike, iz katerih po navadi kuhamo ta klasičen ajvar, ajvar kot ga vsi poznate.

Ostalo nam je veliko nedozorele paprike in nismo točno vedeli kaj bi z njo. Pa smo malo za hec malo zares rekli, kaj če skuhamo zelen ajvar. Naj povem, da je zelena paprika ravno tako užitna, četudi še ni rdeča, razlika je seveda v okusu, kar se pozna kasneje tudi pri ajvarju samem, pa po barvi in pa po zrelosti. Rdeča paprika namreč postane rdeča ko se fiziološko dovolj postara. Saj poznate tist rek: „vsaka rdeča paprika je najprej zelena“.

Kuhanje zelenega ajvarja se je očitno posrečilo. Nastal je naš domači ajvar zeleni, saj le ta, kot sem že zgoraj omenjeno, postal stalnica v ponudbi. Sigurno je domači ajvar zeleni nekoliko bolj atraktiven že zaradi same barve, čeprav tudi po okusu ne razočara.

Zelen ajvar, lahko tako kot rdeč ajvar postrežemo zraven mesa, narezka ali pač tam kjer po navadi jeste ajvar kot prilogo, mnogi pa zelen ajvar namažejo kar na kruh.

Struktura ajvarja je gosta in spominja na klasičen ajvar, se pa dobro okusi zeleno papriko. In če ste sedajle pomislili, da zelen ajvar gotovo pogreni, naj vas razsvetlim, da je paprika grenka samo takrat ko v rasti nimam dovolj vode. Mi pa papriko zavoljo ajvarja, več kot dobro zalivamo.

Povratne informacije naših strank so zelo pozitivne. Naš domači ajvar zeleni je pri mnogih zelo priljubljen prav zaradi njegove svežine. Kot že rečeno, ga naši kupci uporabljajo zraven mesa, v sendvičih, ki so zaradi ajvarja še posebno osvežujoči, ali pa kar kot samostojen namaz.

Zadostna vsebnost vode v zeleni papriki poskrbi, da zelena paprika ni grenka. Zato tudi ajvar ne greni.

Zelena paprika ima tudi zelo veliko vitamina C – preberi članek
Za vse ljubitelje rdečega ajvarja je pa ta povezava

Oddelki trgovine:   Marmelade   Sirupi in sokovi   Čaji   Vložena zelenjava  Sveža zelenjava