Brezplačna dostava pri nakupu nad 40€

Domači ajvar vrtnarstvo grah

Domači ajvar

Neto količina: 370 ml

Sestavine: rdeča špic paprika, gorčica, sol, vinski kis, sladkor, olje, sončnično

3,90 

Najnižja cena v zadnjih 30. dneh: 3,90 

Ajvar, nekateri mu rečejo tudi kaviar iz rdečih paprik. Veliko podobnih izdelkov nosi ime ajvar, po sestavi pa se razlikujejo. Naš domači ajvar smo izdeleli po starem receptu in ga prilagajali toliko časa, da je bil všečen našim kupcem.
Priljubljeni zelenjavni namaz ne sme manjkati na pikniku poleg mesnih dobrot. Večina ponudnikov ponuja dve vrsti. Pekoči in nepekoči domači ajvar. Obe različici sta zelo priljubljeni. Mnogi ajvar enostavno namažejo na kruh, spet nekateri ga uživajo izključno ob mesu pečenem na žaru. Uporaben je kjerkoli in zraven skoraj vsake jedi, komur to ustreza.

Kakovost paprike absolutno določi kakovost ajvarja. Zato se pri vzgoji paprike še posebno potrudimo pri izbiri sorte in vzgoji, da dobimo kvalitetno papriko kot tudi ostale sestavine. Poglejte si rubriko naše zelenjave.

Domači ajvar – nekaj zanimivosti

 

V slovarju slovenskega knjižnega jezika je definicija ajvar: Solata iz pečenih paprik, jajševcev, feferonov in česna. V Srbiji in Makedoniji je domači ajvar le paprika olje in sol. Ta iskani namaz se kuha od tri do pet ur. Končna količina dragocenega izdelka je samo četrtina začetne mase. O izvoru ajvarja je veliko polemik. Nemci trdijo, da je ajvar njihov, je pa še mnogo drugih držav, ki imajo drugačno mišljenje.

Kuhanje ajvarja ponekod velja kot družabni dogodek. Podobno kot koline ali trgatev. Tako velja v nekaterih balkanskih državah, kuha pa se praktično v vseh balkanskih državah. Ta zelenjavni namaz je zelo priljubljen in skoraj ni hiše na balkanu, ki bi ne imela vsaj nekaj kozarčkov vedno na zalogi.

Če vas karkoli zanima o našem izdelku, nas pokličite. Vsekakor si lahko naročite tudi vzorčni lonček in ga preskusite. Naši kupci so navdušeni, ne velja pa to za vse. Okusi so različni, nekomu paše en okus, drugemu drugačen okus. Ravno zato smo ljudje zanimivi, ker smo različni.
Vabljeni ste tudi, da nas obiščete na našem naslovu. Tukaj si lahko pogledate tudi ostale naše izdelke, ponudbo cvetja in zelenjave.

O ajvarju na wikipediji

Oddelki trgovine:   Marmelade   Sirupi in sokovi   Čaji   Vložena zelenjava  Sveža zelenjava