Pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU

Aleš Grah s.p.
Praprotno 23
4227 Selca
Slovenija
DŠ: SI42485487
Matična številka: 3153207000

 

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne trgovine www.vrtnarstvograh.com so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.
Ponudnik: Aleš Grah s.p., Vrtnarstvo Grah (v nadaljevanju Vrtnarstvo Grah).
Uporabnik: Vsak obiskovalec, ki opravi nakup preko spletne trgovine www.vrtnarstvograh.com.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Vrtnarstvom Grah in kupcem. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa. Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

PONUDBA IZDELKOV

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj Vrtnarstvo Grah, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

POSTOPEK NAKUPA

Kupec v spletno nakupovalno košarico naloži željene izdelke in vpiše svoje podatke plačnika in naslov prejema pošiljke. Sistem kupcu pošlje podatke njegovega naročila z navodili za bančno nakazilo na naslov elektronske pošte, katerega je navedel pred potrditvijo svoje želje o nakupu.
Nakup poteka brez registracije v sistem. Zaradi preprečevanja lažnivih nakupov je naročilo potrjeno s plačilom na bančni račun. 
Potrudili se bomo, da bo čim prej prejel naročene izdelke. Če ima kupec kakršno koli vprašanje v zvezi z naročilom, nas lahko pokliče na telefonsko številko 040 736 261 ali piše na elektronski naslov info@vrtnarstvograh.com.
V primeru nezmožnosti dobave naročenega izdelka (v predvidenem času oz. ker izdelka trenutno ni na zalogi), bomo kupca o predvidenem roku dobave pisno ali ustno obvestili.

NAČIN PLAČILA

- Nakazilo na TRR

CENE

Vse cene so izražene v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Trgovec je zavezanec za DDV v skladu z ZDDV-1. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Akcijske ponudbe veljajo do razprodaje zalog, razen če ni navedeno drugače. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

CENIK DOSTAVE

Cena dostave je naročniku prikazana preden pritisne gumb naročila.  Brezplačna dostava je možna z nakupom nad mejnim zneskom, ki je viden na spletni strani ali z darilnim kuponom.

TRAJANJE DOSTAVE

Blago se odpremi po prejemu plačila oz. nakazila na tekoči račun podjetja.

V primeru da po 7. dneh od oddaje naročila ne nakažete denarja na naš tekoči račun, se naročilo stornira.

NAŠI PODATKI ZA NAKAZILO

IBAN: SI56 1010 0004 6922 484
BANKA: Banka Intesa Sanpaolo d.d.
Naziv: Aleš Grah s.p., Praprotno 23, 4227 Selca
Namen plačila: Tu navedite svoje ime in priimek
Referenca: vpišete številko predračuna

VRAČILO BLAGA

Pravica potrošnika (kupca) do odstopa od pogodbe
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki kupijo izdelek za osebno rabo) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom. Odstop od pogodbe lahko potrošnik sporoči na elektronski naslov prodajalca: info@vrtnarstvograh.com.
V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne ali po pošti na naslov prodajalca ali ga osebno prinese na isti naslov. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se ne šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru, ko kupec poškoduje ali spremeni originalno embalažo izdelka, ga lahko terjamo za odškodnino.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. V tem primeru lahko kupca terjamo za odškodnino.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov, ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od teže in vrednosti pošiljke.
Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe (nakupa).
V primeru, da bodo izdelki prispeli poškodovani zaradi neustrezno zaščitene pošiljke, lahko kupca terjamo za odškodnino. Za pravočasno vrnjeno blago se šteje, če je bilo poslano na naslov prodajalca pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo denarja vršimo na TRR kupca.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen popust se ta kupcu ne vrne, vrne se le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne kupcu kot darilni bon. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

STVARNA NAPAKA

Za stvarno napako gre kadar:
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost izdelka se ugotavlja s preverjanjem z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.
Kupec mora prodajalca o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in hkrati omogočiti pregled artikla.
Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku 14 dni od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
- odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

- vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka. Omenjene pravice potrošnika ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku 8 dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena zakona ZVPot.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU

- Blago ne sme biti kakorkoli prirejeno osebnim potrebam, ( npr. imajo vidne znake uporabe).
- Izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika;
- Izdelkov, ki so bili prilagojeni uporabnikovim osebnim potrebam;
- Drugih izdelkov, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo;
- Izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini.
Vračilu obvezno priložite kopijo računa. Stroške pošiljanja krije pošiljatelj.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

NAROČILA

Naročila so v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.vrtnarstvograh.com in da se z njimi strinja. Pridržujemo si pravico do sprememb, napak v cenah in napisanem besedilu. Za morebitne napake se vam že v naprej opravičujemo.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

V nobenem primeru Vrtnarstvo Grah ni odgovoren za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz uporabe oz. nezmožnosti uporabe spletne strani.

PRITOŽBE IN SPORI

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.
V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže preko telefona na telefonsko številko 040 736 261 ali po elektronski pošti na info@vrtnarstvograh.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

POSTOPKI RAVNANJA IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV V SPLETNI TRGOVINI (GDPR)
POPIS ZBIRK OSEBNIH PODATKOV – EVIDENCE DEJAVNOSTI

Upravljavec spletne trgovine in osebnih podatkov je lastnik spletne trgovine Vrtnarstvo Grah, Aleš Grah s.p.
V spletni trgovini se obdelujejo osebni podatki, ki so potrebni za izvedbo naročila: ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku, plačilo, telefonska številka in e-naslov, da se kupca lahko obvesti o prejemu in obdelavi naročila. Teh podatkov se ne obdeluje za noben drug namen. Glede na veljavne računovodske zahteve se podatki hranijo še deset let po izdaji računa.

VARNOSTNE POLITIKE IN IZVAJANJE

Vrtnarstvo Grah se zavezuje k ščitenju zasebnosti uporabnikov spletne trgovine in za tehnološko podporo tej varnosti. Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim SSL protokolom. Osebni podatki uporabnikov spletne trgovine se shranjujejo v elektronski obliki na računalniku, ki je zaščiten pred zlorabo s protivirusnimi programi, ki se redno posodabljajo.
Za varnost shranjenih podatkov je poskrbljeno z različnimi fizičnimi, tehničnimi in organizacijski ukrepi, kot so šifriranje spletnih povezav, preprečevanje dostopa nepooblaščenim osebam, uporaba varnih gesel in preprečevanje vdorov. Podatki o naročnikih se iz sistema spletne strani brišejo, ostajajo pa v poslovnih listinah podjetja izven sistema spletne strani.
Dostop do osebnih podatkov je zaščiten z geslom in uporabniškim imenom za naslednje pooblaščene osebe: Aleš Grah s.p..

POSTOPKI ZA ZAGOTAVLJANJE PRAVIC POSAMEZNIKA

Z upoštevanjem splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation) in nacionalne zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, lahko posameznik kadarkoli zahteva:
- Odjavo od prejemanja elektronskih novic s posredovanjem pisne zahteve na elektronski naslov info@vrtnarstvograh.com. Po odjavi se podatki izbrišejo.
- Popravek osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na elektronski naslov info@vrtnarstvograh.com.
- Trajen izbris osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na elektronski naslov info@vrtnarstvograh.com.
- Izvoz in vpogled do osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na elektronski naslov info@vrtnarstvograh.com.
V primeru, da posameznik meni, da naša obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, lahko svojo pritožbo posreduje nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov.

POROČANJE V PRIMERU VARNOSTNEGA INCIDENTA

V primeru varnostnega incidenta (izguba podatkov, dostop nepooblaščenim osebam) o tem poroča v roku 72 ur odgovorna oseba Aleš Grah s.p. informacijskemu pooblaščencu.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, nam omogočajo, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.
Lahko se odločite, da uporabe piškotkov ne boste dovolili. V tem primeru spletno mesto v vašem brskalniku ne bo naložilo nobenega trajnega piškotka razen lastnih piškotkov, s katerimi analiziramo obiskanost spletnega mesta. S tem pa vam ne bomo mogli zagotoviti, da boste lahko spletno mesto uporabljali v celoti.

 

Datum objave pogojev poslovanja:
Aleš Grah s.p.
Praprotno 19.1.2021