Brezplačna dostava pri nakupu nad 40€

marmelada aronija

Marmelada ARONIJA

Neto količina: 190 ml ali 370 ml

Sestavine: aronija, sladkor, želin

3,50 5,10 

Najnižja cena v zadnjih 30. dneh: 3,50 

Marmelada aronija

Marmelada iz aronije je bila moja prva marmelada, ki sem jo skuhala tudi za prodajo. Prej sem marmelade seveda kuhala samo za domačo uporabo, ker jaz marmelado res obožujem, marmelada iz aronije pa je bila res prav prva, ki smo jo postavili tudi na prodajne poličke.

Tisti ki tudi sami kuhate marmelado iz aronije ali pa ste aronijo že kdaj poskusili kar tako, veste da je aronija rastlina s precej trpkimi plodovi. Dozori nekje konec avgusta in če je ne pobereš pravočasno je ne ostane kaj dosti, ker imajo aronijo tudi raznorazni ptički zelo radi. Zato je pri gojenju aronije, mreža nepogrešljiv element.

Sama aronija vsebuje zelo malo soka, kar mi je bilo pri kuhanju marmelade iz aronije velik izziv. Struktura marmelade aronije je povsem drugačna kot pri ostalih marmeladah, saj so ostale na videz gladke brez grudic. Marmelada iz aronije je bolj „hrapava“ po izgledu, vendar kljub temu lahko mazljiva. Okus marmelade ne preseneča, saj trpkost aronije ostaja tudi pri marmeladi, kljub dodanemu sladkorju. Pa vendar, kakšna pa bo marmelada aronija če ne rahlo trpka s sladkastim priokusom. In res je tako dobra marmelada, da si je na ocenjevanju prislužila celo zlato medaljo!

Od izdelkov aronije imamo v ponudbi tudi 100% sok aronije in Aronijev sirup

Še nekaj o Aroniji

Aronijeve jagode (Aronia melanocarpa) so majhne, temne jagode, ki so postale priljubljene med zdravstveno ozaveščenimi potrošniki. Veljajo za enega najbogatejših virov rastlinskih antioksidantov, ki naj bi ponujal številne lastnosti, ki spodbujajo zdravje.

Da ne pretiravamo z opisovanjem, vam ponujamo na voljo nekaj povezav, kjer je aronija zelo dobro predstavljena.
Preberite si prispevek o aroniji tukaj in nekaj o aroniji iz enciklopedije

Mediji o Aroniji

Mediji pišejo o učinkih Aronije, da znižuje krvni tlak, odpravlja zgago, umirja želodčne krče in bolečine v črevesju. Blagodejno vpliva na ledvica, mehur, ob migrenskih napadih, izboljšuje raven železa v krvi in čisti kri, ter še mnogo drugih pozitivnih učinkih.
Vendar strokovnjaki opozarjajo na priporočen dnevni odmerek aronije.

Marmelada Aronija

je tako dober izdelek, za vnos dnevnega odmerka v telo. Že pri zajtrku si lahko pomagamo s tem čudovitim sadežem.

Oddelki trgovine:   Marmelade   Sirupi in sokovi   Čaji   Vložena zelenjava  Sveža zelenjava